torsdag, juni 11, 2009

11 juni 2009

Är rastlös och håglös på samma gång. Dålig kombo.

--

Hittade en liten låda med gamla brev häromdagen. Från människor jag knappt minns. Vissa av dem trodde jag att jag bara pratat med någon gång eller jobbat med någon dag, för tio, tolv år sen. Men nej. Brev efter brev med inbjudningar till Las Palmas och whatnot, från en tjej vars ansikte jag knappt kommer ihåg, och så rader som Chaque fois, que je passe sur un pont à Lyon, je pense à toi car tu m'avais dit un jour que tu amais bien ces ponts från någon annan som jag ärligt talat trodde att jag bara hånglat med någon sekund för att göra en gammal skräpig pojkvän svartsjuk. Känns väldigt underligt. (Som om jag först år 2021 möjligen fattar på vilka jag lämnade någon form av avtryck 2009.)

--

Apropå broar: Såg The Bridge häromdagen. Så sorglig att den fortfarande knappt går att prata om.

--

And on a slightly sunnier note: Är det meningen att man ska tycka om huvudpersonen i Happy-go-lucky? Är man en fruktansvärd människa om man vill gaffatejpa henne tyst?

--

Dagens musik: 16 Horsepower.

7 kommentarer:

Johan Ahlin sa...

Tillbakablickar i ens liv är sällan så romantiska som i Cinema Paradiso.

The Bridge verkar bra, en riktig feel badrulle?!

Emma sa...

Det är inte riktigt en feelbadrulle heller, men den sätter helt klart igång en hel del tankar.

anton sa...

Tror du Anna Odell sett The Bridge?

Jag såg den ensam i en 300-stolsbiograf, det var en mycket märklig upplevelse.

Emma sa...

Tänkte på det, det borde hon ju ha gjort.

De där bilderna i The Bridge när fotografen hivar sig över kanten och lyfter in tjejen i ett enda stort lyft är helt fantastiskt.

Anonym sa...

alltså jag dog nær jag såg happy go lucky, så jævla irriterande brud!

på andra film-bloggar har jag læst "best of listor" typ bæsta skræk bæsta drama osv dær dom haft ca fem bra filmer i varge kategori, kan inte du gøra något liknande?

ligger hemma och ær sjukskriven och kænner att jag har sætt allt som går att se, tips?

Emma sa...

Hej Anonym! Vet inte om du läser här så här långt i efterhand, men i alla fall: vad trist att du ligger hemma och är sjukskriven, hoppas du mår bättre nu!

Angående filmtips: Har du sett alla filmerna bland dem jag listar som favoritfilm om man klickar på min profil till höger? De är annars mina hetaste tips. När det gäller nya filmer är Nick and Norahs öändliga spellista riktigt söt och fin.

Ska fundera på listförslaget!

Emma sa...

... och mest av allt förstås: vad skönt med medhåll om Happy-go-lucky-tjejen! Hon var ju vedervärdig!