onsdag, juni 11, 2008

We need YOU!


Den 17 juni tänker jag vara på Riksdagsbron kl 9 och hoppas jävligt innerligt på att Sverige inte blir som en dystopisk film. Och på att minst fyra stycken av de vuxna människor vi röstat fram följer sitt hjärta och står över eventuell futtig utfrysning från kollegor. Det som inte dödar, härdar. Har jag hört. Som liberal politiker borde det vara ett mycket, mycket enkelt beslut att fatta.
Stoppa FRA-lagen!

UPPDATERING: Voteringen är uppskjuten till onsdagmorgonen. Ny tid för samling utanför riksdagen är kl 08.00 den 18 juni.

UPPDATERING 2: Och, som det stått på flera ställen nu, ska Birgitta Ohlsson alltså trots vissa spekulationer närvara på voteringen på onsdagsmorgonen. Jag tankeöverför mod och hoppas på det bästa.

12 kommentarer:

Anonym sa...

Ojdå!
vart håller Sverige på att ta vägen , sen när lever vi under terroristhot vilket verkar vara främsta anledning till att införa detta? känns ju hemskt att man ska övervakas överallt hur ska de kunna ha koll på att den insamlade infon inte hamnar i fel händer? känns lika idiotiskt som när politikerna genomförde digitaltvboxen fast 100x allvarligare förstås.

tänk Emma om detta innebär slutet för bloggkommentarer!

Anthet sa...

Ja herregud, detta är fullständigt urflippat. Har varit rädd för det här ett tag, men kul att äntligen se att aftonbladet o expressen tar upp det. Som tur är lämnar jag Sverige på fredag men man vill ju att nåt ska finnas kvar när man kommer tillbaka mot jul!

Tomas_Timelock sa...

Hade jag varit i Sthlm är det snudd på att jag slutit upp, trots att skylt-hojtande-demonstrationer inte är min grej...

Starta en grupp på Facebook o jag joinar fortare än kvickt...

/tomas

Tomas_Timelock sa...

Gruppen fanns redan och jag är med!! (sök på "Stoppa FRA lagen!"). I skrivandets stund har den 167 medlemmar. Förhoppningsvis blir det fler.

/tomas

Anonym sa...

Herregud!! Fy fasiken vad hemskt det här är! Jag förstår verkligen inte vart Sverige är på väg, alltså övervakning utan tvivel, jag kommer bli mer paranoid än vad jag redan är och allt kommer bara bli sämre. Gud hjälp oss, hoppas verkligen att det blir ett nej till det här vridna förslaget.

Emma sa...

En av de sjukaste sakerna med hela den här soppen är ju att vi har politiker som är så rädda om sina egna skinn att de inte följer sitt eget hjärta. Och vad kan de egentligen utsättas för av kollegor som skulle göra risken så stor?

Tomas: Någonting säger mig att det inte kommer att vara något direkt skylthojtande.

Tomas_Timelock sa...

Emma; Kanske inte. Nästan så jag funderar på en roadtrip i sommarsolen. Lyckas du skrämma ut Martin i solen?

Tyvärr har vi ett system där politiker tvingas följa partipiskan och där alltför många gjort politik till ett karriärsval och glömmer bort att det i grunen är ett förtroendeuppdraget från folket.

Någonstans så hade man ju en förhoppning om att åtminstone de liberala politiker som blivit kryssade till sin plats (så som Annie Johansson (C), Fredrick Federley (C) och Birgitta Ohlsson (Fp) - skulle våga stå för sina åsikter).

Men tyvärr visar sig fördommarna om politiker allt för ofta stämma äevn bland dem man trodde det bästa om - och den liberala ideologin överges av låtsas liberalerna till förmån för storebrorsamhället.

/tomas

Anonym sa...

Är inte i Sthlm men har skrivit på protestlistan på www.protest.nu!

Emma sa...

Tomas: Martin heltidsjobbar, så det kan förstås bli lite svårt att få ut honom dit kl 9 en tisdag. Men han är där i tanken. Birgitta Ohlssonska ju lämpligt nog vara i Zanzibar just denna dag för att slippa rösta.

Jennu: Bra där!

Tomas_Timelock sa...

Kommer nog inte kunna ta mig upp till sthlm heller. Blir lite tajt. Men här är mitt bidrag:

http://www.youtube.com/watch?v=0pAYZmMD-TE

/tomas

Tomas_Timelock sa...

Gruppen på FB har nu 770 medlemmar och verkar bara växa.

Hittade också en måste-ses-video om FRA vi Rick Falkvinge, men som ursprunglige kommer från dyslesbisk.

http://www.youtube.com/watch?v=r_l_JVk5tjI

Emma sa...

Kiddos! Mail inkommet från Birgitta Ohlsson, och hon ska alltså - som det stått på flera ställen tidigare - inte alls vara frånvarande från voteringen. Håll tummarna!