måndag, juli 24, 2006

sommarkomplex

På somrarna får jag alltid någon form av bildnings- och/eller jag-har-inte-hängt-med-under-resten-av-året-eller-aldrig-någonsin-för-den-delen-komplex och köper bisarra mängder tidningar och böcker. Den senaste veckan, eller kanske de senaste två veckorna då, har resulterat i köp av Brev till utlandet, Jag är en sån som bara vill ligga med dig, Belle de Jour, Gangsters, Montecore, Jane Fonda - My life so far, Rape - a love story, Andy Warhol - Men, The century of sex, Hanteringen av odöda, No tears for queers, Gärningsmannen är en kvinna, Out of the past - gay and lesbian history, Stiffed och Marie-Antoinette - The Journey och en hel hög tidningar av olika slag... Herreguuud. När ska jag hinna läsa dem? Vissa har jag i och för sig sträckläst redan, men ändå.

På filmfronten tar jag det lugnare och ser bara filmer eller tv jag känner för just precis då. Utan tvång. Som t ex Toy Story-filmerna, Midnight Run eller kanske senaste Ultimate Fighting Championships. Fast den sistnämnda var lite för blodig för att jag skulle känna mig helt bekväm faktiskt. Koncentrerade mig på dödskalle-broderierna istället, och höll händerna över ögonen då och då.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Shit Emma, jag är inne i en liknande period. Efter att studierna blev klara har jag köpt och lånat hur mycket böcker som helst. Hur fan tror man att man ska hinna läsa allt? Nåja man läser lite där och lite här och på så sätt får man en liten uppfattning om allt.
Dessutom vill jag tipsa dig om Pride FC om du inte sett det? Jag tycker det är ljusår bättre än UFC, mycket bättre fighters och fler freaks!!

Emma sa...

Tack för tipset! Pride FC har jag hört talas om, men inte sett. Framförallt tycker jag att namnet är hysteriskt roligt, considering... :)

Anonym sa...

Jo namnet är roligt och det är ju inte långt ifrån heller. Killar som kramas och brottas. Enda skillnaden är väl att de bankar varandra blodiga då? ;)

Jag följde UFC och K1 innan, men efter att jag såg Pride har jag svårt att gå tillbaka, även Bushido är festligt och K1 Dynamite MMA kan få till det (Gala vid nyår varje år), speciellt dramaturgiskt. Mycket David VS Goliat och liknande.

Space babe sa...

Ursäkta lite personlig marknadsföring här, men detta är vad jag tycker om Oates Rape (om än i svensk översättning).