måndag, mars 25, 2013

This is 40 ++++
Regi Judd Apatow, med Leslie Mann, Paul Rudd, Maude och Iris Apatow

KOMEDI

När Judd Apatow haft ett finger med i spelet har resultatet varit ojämnt, men Leslie Mann och/eller Paul Rudd har ofta varit den stora behållningen. ”This is 40” är en en form av uppföljare till gräsliga ”På smällen”, och fokuserar på just de tvås förhållande därifrån. Relationen har blivit något annat än vad den var, barnen är äldre, Debbie 40-årskrisar och Pete tillbringar en stor del av sitt liv iförd cykeltrikåer/sittande med iPaden på toaletten. ”This is 40” bjuder på stor - och mycket rolig - igenkänning för människor som befinner sig i ungefär samma situation. Det är naturligtvis ett fattigdomsbevis för komedier över lag att jag blir så lycklig när filmkvinnor inte är gnatande skator, minst hälften roliga repliker kommer ur kvinnomunnar och där vuxna faktiskt beter sig som vuxna. Men, lycklig blir jag - och gapskrattar gör jag.
Publicerades i fredagens Aftonbladet.

4 kommentarer:

Unknown sa...

saknar dig i tv kan du inte prata in lite inför kamera ;)

Emma sa...

Det var rart tänkt! : )

Ida sa...

Åhå, du måste recensera mer! Och jag håller med personen ovan, du är saknad i rutan.

Har gillat dig sedan jag var typ...12? Är 25 nu. Står i tacksamhetsskuld för att Ms .45 hör till en av favoriterna bland annat (eventuellt också Freaks?), och du är den enda recensenten som jag håller med om nästan allt. Och om inte annat respekterar jag alltid din åsikt. Tack!

Emma sa...

Åh vilka fina ord - tack snälla! Och vad jätteglad jag blir av att höra att du hittat till Ms 45 och Freaks med min hjälp! Två av mina all time favoriter.