fredag, maj 06, 2011

Alla andra har fel - Del 1

Inspirerad av kvällens filmtittning (och en kommentar från en snäll Gustav) inleder jag härmed Operation Alla Andra Har Fel. Först ut: Stanley Donens The Little Prince.Av oklar anledning verkar den ha blivit toksågad både här och där. I Time Out London stod det till exempel bland annat

A sad disaster for Donen with what was surely a misconceived project from the beginning.

... the film frequently amazes with its grossness...

Fel! Man måste se The Little Prince. (Görs exempelvis gratis på Voddler här.) Bob Fosse som dansande orm i pimpkostym! Gene Wilder som räv! Saga! Fantastiska miljöer! Punk!

Se!

6 kommentarer:

Anonym sa...

Den ska jag definitivt se nu (när jag blev namedroppad i din blogg). /Gustav

Emma sa...

Haha, vad bra! Hoppas du gillar.

Anonym sa...

Är delvis uppvuxen i Frankrike och kan berätta att "Le petit prince" är en mycket stor barnbok där. Och som alla franska barnböcker upplevde jag den (boken) som typiskt franskt pretentiös. Alldeles för poetisk och filosofisk, klart över min nivå. Men fransmännen älskar den och tatuerar sig med motiv från boken. Filmen är säkert grym och salige MJ har ju snott mycket av BoB Fosse. http://www.youtube.com/watch?v=L8mJsgPj1iU

Emma sa...

Ja, det är ju en stor barnbok i hela västvärlden skulle jag tro. Blev sugen på att läsa den igen. Och jo, MJ snodde helt klart ett och annat från Fosse!

Lars Johansson sa...

Emma skriver bra och det är roligt att läsa, nästan hela svenska folket håller nog med. I just det här fallet dock torde det mer tillhöra biopublikens roll att jämföra olika recensioner och därigenom kanske själv beroende på det egna tyckandet komma fram till de överraskande resultaten av de på eget bevåg genomförda jämförelserna.

Emma sa...

Haha, varför det? (Och jag tror nog tyvärr inte att nästan hela folket håller med - men det vore ju skoj om det var så förstås...)